hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    burgundský moučník (5).JPGburgundský moučník (4).JPGburgundský moučník (2).JPG
    • burgundský moučník (5).JPG
    • burgundský moučník (4).JPG
    • burgundský moučník (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Žloutky oddělíme od bílků a z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Ve šlehači třeme máslo a cukr 7 minut na nejvyšší rychlost. Potom přešleháme žloutky a šleháme další 3 minuty. Potom přidáme kysanou smetanu, citronovou šťávu a skořici a vše opět zašleháme cca 3 minuty. Následně přidáme 2/3 mléka a po lžících přidáváme piškotovou strouhanku a dle potřeby přiléváme mléko. Těsto by mělo být řidší asi jako na bábovku. Počítejte však s tím, že sníh těsto ještě zjemní. Vše tedy šleháme stále na vyšší rychlost. Když je vše zašlehané lehce zašleháme tuhý sníh. 2 - Těsto nalijeme do koláčové kulaté formy vymazané másle a vysypané hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů 40 minut. Po uplynutí doby pečení vypněte troubu a nechte moučník ještě 10 minut uvnitř. Moučník nechte zcela vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny











    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz