Postup
1 - Nejprve si z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, do kterého poté přidáme polovinu cukru a lehce ho do sněhu zašleháme. Sníh dáme prozatím do mísy a necháme ho zatím v chladničce. 2 - Žloutky šleháme s máslem a druhou polovinou cukru a vanilkovým cukrem do pěny, minimálně 7 minut na nejvyšší rychlost. Potom přidáme mléko, prošleháme a přidáváme po lžících mouku promíchanou s práškem do pečiva. Následně přidáme nasekané oříšky, čokoládu a hrozinky. Tuto směs předem promícháme se dvěma lžičkami hrubé mouky. Je to proto aby nepropadaly na dno. Šleháme stále na vysokou rychlost další 4 minuty. Potom lehce zašleháme sníh. Těsto nalijeme do formy vymazané máslem a vysypanou hrubou moukou. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 45 minut. Bábovku nechte zcela vychladnout. Na talíři ozdobte bábovku čokoládovými vajíčky a lehce ji pocukrujte. Dobrou chuť.