hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    MRAMOROVÁ BÁBOVKA (3).JPGMRAMOROVÁ BÁBOVKA (1).JPGMRAMOROVÁ BÁBOVKA (4).JPG
    • MRAMOROVÁ BÁBOVKA (3).JPG
    • MRAMOROVÁ BÁBOVKA (1).JPG
    • MRAMOROVÁ BÁBOVKA (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červenec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červenec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Nejprve třeme na vyšší rychlost máslo, cukr a žloutky 15 minut. Potom přidáme všechno mléko a po lžících přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva.Od poslední lžíce mouky prošleháme těsto 6 minut. Potom lehce zašleháme tuhý sníh. Z hotového těsto oddělíme přibližně 1/3, kterou prošleháme s kakaem. 2 - Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nejprve nalijeme do formy 1/2 světlého těsta, na ni nalijeme kakaovou vrstvu a nakonec vlijeme zbytek světlého těsta. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 45 - 50 minut. Bábovku zkontroluje špejlí, pokud se na ni nic nelepí je bábovka hotová. Bábovku nechte zcela vychladnout, vyklepte ji z formy a lehce pocukrujte. Pokud dodržíte postup v receptu získáte bábovku mimořádné chuti. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny










    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz