hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    MRAMOROVÁ BÁBOVKA (3).JPGMRAMOROVÁ BÁBOVKA (1).JPGMRAMOROVÁ BÁBOVKA (4).JPG
    • MRAMOROVÁ BÁBOVKA (3).JPG
    • MRAMOROVÁ BÁBOVKA (1).JPG
    • MRAMOROVÁ BÁBOVKA (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Oddělíme žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Nejprve třeme na vyšší rychlost máslo, cukr a žloutky 15 minut. Potom přidáme všechno mléko a po lžících přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva.Od poslední lžíce mouky prošleháme těsto 6 minut. Potom lehce zašleháme tuhý sníh. Z hotového těsto oddělíme přibližně 1/3, kterou prošleháme s kakaem. 2 - Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Nejprve nalijeme do formy 1/2 světlého těsta, na ni nalijeme kakaovou vrstvu a nakonec vlijeme zbytek světlého těsta. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 45 - 50 minut. Bábovku zkontroluje špejlí, pokud se na ni nic nelepí je bábovka hotová. Bábovku nechte zcela vychladnout, vyklepte ji z formy a lehce pocukrujte. Pokud dodržíte postup v receptu získáte bábovku mimořádné chuti. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny










    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz