Snadné
4 a více porcí
30 - 45 minut
Česko
Střední Morava
Postup
1 - Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nastrouháme a promícháme s krupicí. Mezitím vyšleháme z bílků a špetky soli tuhý sníh. Žloutky třeme s cukrem na nejvyšší rychlost do pěny cca 7 - 8 minut. Potom přidáme rum a kakao a zašleháme je. Dále přidáme jablka smíchaná s krupicí, nasekané lískové oříšky, prášek do pečiva a citronovou kůru. Vše 3 - 4 minuty šleháme na vyšší rychlost. Nakonec přidáme tuhý sníh a lehce ho zašleháme. 2 - Těsto nalijeme do koláčové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 30 - 35 minut. Koláč nechte vychladnout a podávejte ho buď lehce pocukrovaný nebo namazaný povidly. koláč chutná úchvatně, pokud ho necháte po vychladnutí přes noc odležet v lednici. Dobrou chuť.