Postup
1 - Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který prozatím odložíme do lednice. Mouku dobře promícháme s práškem do pečiva. Ve šlehači třeme žloutky s cukrem na vyšší rychlost 7 minut. Potom přidáme olej, zašleháme cca 1 minutu a přilijeme 200 ml mléka. Opět krátce zašleháme a postupně po lžících přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Dle potřeby přilijeme ještě trochu mléka, těsto by mělo být podobně jako na bábovku. Nakonec krátce na menší rychlost zašleháme tuhý sníh. Těsto vlijeme na pekáč a povrch bohatě posypeme borůvkami. Borůvky rozhodně není třeba obalovat v hrubé mouce, jsou tak lehké, že na dno nepropadnou. Použijte větší pekáč. Pekáč můžete klasicky vymazat máslem a vysypat hrubou mouku nebo použít pečící papír. Za mě je lepší pečící papír. Hotovou bublaninu pak můžete z pekáče v klidu vyndat a nakrájet jinde než v pekáči, který tak nepoškrábete. 2 - Pečte v troubě předehřáté na 160 stupňů 45 minut. Po uběhnutí doby pečení nechte bublaninu ještě 10 minut ve vypnuté troubě. Nechte vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.