Postup
1 - Nejprve si z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který prozatím uložíme do chladničky. Potom třeme žloutky s cukrem do pěny 10 minut. Následně postupně zašleháme vodu a olej. Po lžících zašleháme mouku promíchanou s pudinkem a práškem do pečiva. 2 - Mezitím si v míse, která nemá široké dno, metličkou promícháme kakao a rum do hladka. Do těsta nakonec lehce zašleháme tuhý sníh. Šlehejte na menší rychlost. Nakonec nalijeme do formy(vymazané máslem a vysypané hrubou moukou) přibližně 1/3 těsta bez kakaa, další třetinu těsta promícháme v míse dobře s kakaovou kašičkou a nalijeme ji do formy na bábovku (kolem dokola). Nakonec přidáme poslední část světlého těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 60 minut. Nechte zcela vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.