Postup
1- Broskve scedíme, necháme odkapat a nakrájíme na měsíčky. Do míse na palačinkové těsto vlijeme mléko a přidáme do něj vejce, oba cukry, citronovou kůru a sůl. Šleháme a postupně po lžících přidáváme hladkou mouku. Těsto šleháme dokud není hladké. 2 - Připravíme si nepřilnavou pánev na palačinky. Než vlijete na pánev palačinku, rozpustíte v ní vždy trochu másla. Pak nalijte naběračkou těsto. Pečte dokud se těsto nezpevní. Potom palačinky otočte. Buďto jako machři ve vzduchu, nebo jak si poradíte...z z těsta uděláte 4 - 5 palačinek, záleží na velikosti pánve a jejich tloušťce. 3 - Nakrájené broskve rozložíme na jednom kraji palačinky a stočíme. Palačinky zdobíme oříškovým krémem a strouhanou čokoládou. 4 - Oříškový krém vytvoříme takto: Do mléka nasypeme namleté lískové oříšky, přidáme cukr a přivedeme téměř k varu, ale mléko se nesmí vařit, asi jako když děláte puding. Potom přidejte pudinkový prášek a míchejte dokud krém nezačne probublávat, obvykle 3 minuty. Hustota krému závisí na množství pudinkového prášku, pro řidší dejte prášku méně. Někdo chce mít palačinky krémem přelité a mít ho tzv na talíři, někdo jiný je radši když na palačince drží. Dobrou chuť.