Postup
1 - Nejprve si z bílku a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, potom si nastrouháme jablka. Žloutek, cukr a mléko rozmícháme, ideálně elektrickým ručním šlehačem. Pak přidáme nadvakrát hladkou mouku, vždy promícháme. Nakonec zlehka zašleháme sníh a přidáme strouhaná jablka. Ta promícháme již jen lžící. Pokud máte kvalitní šlehač není potřeba šlehat dlouho, cca 1 min na každou část a sníh ještě kratší čas. 2 - Použijeme nepřilnavou pánev, na kterou vždy před každou palačinkou rozpustíme trochu másla. Nalijeme na pánev naběračku těsta a osmahneme ji po obou stranách. Na první straně ji nechte tak dlouho dokud neuvidíte, že těsto začíná tuhnout. Pak ji otočte a z druhé strany ji osmahněte již jen krátce. Recept je dle velikosti pánve na 4 ks palačinek. Stačila mi na něj litrová odměrka. Palačinky přeložte do tvarů jaké máte rádi a již je nemusíte plnit náplní, chuť jablek by zanikla. já to zkusil s tvarohem, bylo to celkem dobré, ale samotné a pouze pocukrované jsou vynikající. Dobrou chuť.