hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Jablečné palačinky (2).JPGJablečné palačinky (4).JPG
    • Jablečné palačinky (2).JPG
    • Jablečné palačinky (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Říjen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Říjen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si z bílku a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, potom si nastrouháme jablka. Žloutek, cukr a mléko rozmícháme, ideálně elektrickým ručním šlehačem. Pak přidáme nadvakrát hladkou mouku, vždy promícháme. Nakonec zlehka zašleháme sníh a přidáme strouhaná jablka. Ta promícháme již jen lžící. Pokud máte kvalitní šlehač není potřeba šlehat dlouho, cca 1 min na každou část a sníh ještě kratší čas. 2 - Použijeme nepřilnavou pánev, na kterou vždy před každou palačinkou rozpustíme trochu másla. Nalijeme na pánev naběračku těsta a osmahneme ji po obou stranách. Na první straně ji nechte tak dlouho dokud neuvidíte, že těsto začíná tuhnout. Pak ji otočte a z druhé strany ji osmahněte již jen krátce. Recept je dle velikosti pánve na 4 ks palačinek. Stačila mi na něj litrová odměrka. Palačinky přeložte do tvarů jaké máte rádi a již je nemusíte plnit náplní, chuť jablek by zanikla. já to zkusil s tvarohem, bylo to celkem dobré, ale samotné a pouze pocukrované jsou vynikající. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny










    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz