Postup
1 - Nejprve rozšleháme metličkou vejce v mléce, přidáme anýz, promícháme, následně přidáváme po lžících mouku promíchanou s cukrem a špetkou soli. Vymícháme metličkou těsto, necháme ho pár minut odpočinout a uděláme si palačinky. Doporučuji před každou palačinkou pánev namazat trochou másla. 2 - Omáčku vytvoříme takto: do hrnce vložíme povidla, skořici, hřebíček, cukr, meruňkový džem, vše promícháme, přivedeme k varu a povaříme na mírně staženém plameni 10 minut. Nakonec přidáme v trošce vody rozmíchaný kukuřičný škrob a povaříme ještě 3 minuty a omáčku tyhle poslední minuty hodně mícháme. Nakonec omáčku ochuďte citronovou šťávou. Na talíři přelijeme palačinky povidlovou omáčkou a podáváme. Dobrou chuť.