Postup
1 - Nejdříve si z 6 bílků ušleháme tuhý sníh. Potom mícháme žloutky s cukrem ve šlehači 7 minut na vyšší rychlost. Pak přidáme sníh a mouku. Na spíše širší plech položíme pečící papír a na něj nalijeme a rovnoměrně rozetřeme těsto. Pečeme na 130 stupňů asi 25 minut. Nutno kontrolovat, ale neotvírejte troubu, jinak vám korpus spadne. Po vypnutí nechte ještě troubu 15 - 20 minut zavřenou, teprve potom roládu vyndejte a nechte ji vychladnout. 2 - Jablka nastrouhejte na tenké plátky, přidejte cukry, zalijte trochou horké vody a vařte za občasného míchání a prošťouchávání jablek dokud se voda téměř nevypaří. Nakonec přidejte hrozinky. Směs rozetřete na vychladlý korpus a opatrně zaviňte. Posypte práškovým cukrem a podávejte. Je to opravdu mňamkááá..Do druhého dne obvykle nevydrží i když pamětníci tvrdí, že trochu odleželá je ještě lepší, ale vydržte to...Dobrou chuť.