Postup
1 - Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, do kterého přidáme po lžících cukr, zlehka zašleháme stačí jedna minuta pak lžičku skořice, potom přidáme po lžících mouku, znovu zašleháme jednu minutu. Potom přidáme rozpuštěné, ale zcela vychladlé máslo, stačí půl minuty a vložíme na tenké přepůlené plátky nastrouhaná jablka. Zašleháme 1/2 minuty až minutu, zkrátka aby jablka byla v celém těstě. 2 - Formu na hřbet (použita forma 27 cm na délku) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní těsto. Dáme péct na 160 stupňů a 40 - 45 minut. Po upečení vypneme troubu a necháme chlebíček ještě asi 10 minut uvnitř. Je to proto aby se nám ihned po vyndání na chladnější vzduch nesrazil. Vychladlý krájíme na porce. Je pouze škoda, že je ho tak málo, je totiž ihned pryč... Dobrou chuť.