Postup
1 - Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Snížíme rychlost šlehače na polovinu a přišleháme cukr, potom kysanou smetanu, následně přidáme mouku, nasekané lískové oříšky a jako poslední přidáme rozpuštěné, ale zcela vychladlé máslo. Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Do formy nalijeme nejprve polovinu těsta a na rozložíme na něj polovinu malin. Potom nalijeme na maliny druhou polovinu těsta a naskládáme navrch druhou polovinu malin. 2 - Chlebíček pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů 45 minut. Po uplynutí doby pečení vypněte troubu a nechte v ní chlebíček ještě 10 minut. Potom ho nechte zcela vychladnout a podávejte. Zákusek je ideální k čaji či kávě nebo k večernímu filmu v tv. Dobrou chuť.