Snadné
4 a více porcí
30 - 45 minut
Česko
Praha
Postup
1 - Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Postupně zašleháme cukr, mouku a nasekané lískové oříšky s nasekanou čokoládou. Formu na chlebíček (trochu větší) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do formy těsto, rovnoměrně ho rozetřeme a přidáme borůvky - velmi lehce obalené v hrubé mouce aby nepropadli na dno a maliny, ty neobalujeme. 2 - Chlebíček pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů 40 minut. Po uplynutí doby pečení vypněte troubu, ale chlebíček v ní nechte ještě 10 minut. Nechte chlebíček zcela vychladnout a podávejte k čaji nebo kávě lehce pocukrovaný. Chlebíček nádherně voní. A nezbude. Dobrou chuť.