hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
  • Snadné

  • 4 a více porcí

  • 30 - 45 minut

  • Česko

    Severní Morava

  • 251
    Slezské babčáky
    slezské babčáky (1).JPGslezské babčáky (2).JPG_DSC0588.JPG
    • slezské babčáky (1).JPG
    • slezské babčáky (2).JPG
    • _DSC0588.JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Listopad 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Listopad 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Brambory uvaříme v tlakovém hrnci ve slupce a necháme je zcela vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme mouku, špetku soli,vejce, vše důkladně promícháme a vytvoříme těsto. Vytvoříme si z těsta dvě šišky jako na knedlíky. Odkrajujeme placky velikosti knedlíku, ze kterých vytvoříme kuličku a následně ji rozmáčkneme na pomoučněném vále na placku. 2 - Placky rozložíme na pekáč, do kterého vložíme pečící papír a na něj rozložíme placky. Pečeme je v troubě předehřáté na 190 stupňů 20 minut. Na ještě horkých plackách necháme rozpustit malé šupinky másla, které se rozpustí. Rozpuštěným máslem pomažeme celé placky. Naskládáme je na sebe a necháme zcela vychladnout. 3 - Zcela vychladlé placky pomažeme povidly a lehce posypeme skořicovým cukrem. A již si jen pochutnávejte na této tradiční slezské pochoutce. Babčáky jsou velmi chutné. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na těsto







  • Na ozdobení





  • Ostatní





  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz