Postup
1 - Brambory uvaříme v tlakovém hrnci ve slupce a necháme je zcela vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme mouku, špetku soli,vejce, vše důkladně promícháme a vytvoříme těsto. Vytvoříme si z těsta dvě šišky jako na knedlíky. Odkrajujeme placky velikosti knedlíku, ze kterých vytvoříme kuličku a následně ji rozmáčkneme na pomoučněném vále na placku. 2 - Placky rozložíme na pekáč, do kterého vložíme pečící papír a na něj rozložíme placky. Pečeme je v troubě předehřáté na 190 stupňů 20 minut. Na ještě horkých plackách necháme rozpustit malé šupinky másla, které se rozpustí. Rozpuštěným máslem pomažeme celé placky. Naskládáme je na sebe a necháme zcela vychladnout. 3 - Zcela vychladlé placky pomažeme povidly a lehce posypeme skořicovým cukrem. A již si jen pochutnávejte na této tradiční slezské pochoutce. Babčáky jsou velmi chutné. Dobrou chuť.