hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
  • Snadné

  • 4 a více porcí

  • 30 - 45 minut

  • Česko

    Severní Morava

  • 247
    Slezské babčáky
    slezské babčáky (1).JPGslezské babčáky (2).JPG_DSC0588.JPG
    • slezské babčáky (1).JPG
    • slezské babčáky (2).JPG
    • _DSC0588.JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Brambory uvaříme v tlakovém hrnci ve slupce a necháme je zcela vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme mouku, špetku soli,vejce, vše důkladně promícháme a vytvoříme těsto. Vytvoříme si z těsta dvě šišky jako na knedlíky. Odkrajujeme placky velikosti knedlíku, ze kterých vytvoříme kuličku a následně ji rozmáčkneme na pomoučněném vále na placku. 2 - Placky rozložíme na pekáč, do kterého vložíme pečící papír a na něj rozložíme placky. Pečeme je v troubě předehřáté na 190 stupňů 20 minut. Na ještě horkých plackách necháme rozpustit malé šupinky másla, které se rozpustí. Rozpuštěným máslem pomažeme celé placky. Naskládáme je na sebe a necháme zcela vychladnout. 3 - Zcela vychladlé placky pomažeme povidly a lehce posypeme skořicovým cukrem. A již si jen pochutnávejte na této tradiční slezské pochoutce. Babčáky jsou velmi chutné. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na těsto







  • Na ozdobení





  • Ostatní





  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz