hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Žitný medový perník pražského frajera s jablky a vůní badánu (1).JPGŽitný medový perník pražského frajera s jablky a vůní badánu (3).JPG
    • Žitný medový perník pražského frajera s jablky a vůní badánu (1).JPG
    • Žitný medový perník pražského frajera s jablky a vůní badánu (3).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Leden 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Leden 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve třeme ve šlehači žloutky s cukrem a máslem 15 minut na vyšší rychlost. Potom přidáme med a většinu mléka a dobře zašleháme. Postupně přidáváme po lžících mouku promíchanou s jedlou sodou, dle potřeby doléváme mléko. Badyánové hvězdičky nasekáme v sekáčku společně s lískovými oříšky. Přidáme všechno koření, oříšky s badyánem a na jemno nastrouhaná jablka a hrušky. Dle potřeby dolijeme mléko, přidáme špetku soli a šleháme spíše na vyšší rychlost 5 minut. 2 - Těsto nalijeme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Těsto rovnoměrně rozetřeme a na povrchu lehce pomažeme mlékem. Pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů 50 minut. Když je perník upečený pomažte ho znovu mlékem a nechte zcela vychladnout. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny

















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz