Snadné
4 a více porcí
45 - 60 minut
Česko
Praha
Postup
1 - Nejprve třeme ve šlehači žloutky s cukrem a máslem 15 minut na vyšší rychlost. Potom přidáme med a většinu mléka a dobře zašleháme. Postupně přidáváme po lžících mouku promíchanou s jedlou sodou, dle potřeby doléváme mléko. Badyánové hvězdičky nasekáme v sekáčku společně s lískovými oříšky. Přidáme všechno koření, oříšky s badyánem a na jemno nastrouhaná jablka a hrušky. Dle potřeby dolijeme mléko, přidáme špetku soli a šleháme spíše na vyšší rychlost 5 minut. 2 - Těsto nalijeme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Těsto rovnoměrně rozetřeme a na povrchu lehce pomažeme mlékem. Pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů 50 minut. Když je perník upečený pomažte ho znovu mlékem a nechte zcela vychladnout. Dobrou chuť.