hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Žitný medový perník pražského frajera s jablky a vůní badánu (1).JPGŽitný medový perník pražského frajera s jablky a vůní badánu (3).JPG
    • Žitný medový perník pražského frajera s jablky a vůní badánu (1).JPG
    • Žitný medový perník pražského frajera s jablky a vůní badánu (3).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve třeme ve šlehači žloutky s cukrem a máslem 15 minut na vyšší rychlost. Potom přidáme med a většinu mléka a dobře zašleháme. Postupně přidáváme po lžících mouku promíchanou s jedlou sodou, dle potřeby doléváme mléko. Badyánové hvězdičky nasekáme v sekáčku společně s lískovými oříšky. Přidáme všechno koření, oříšky s badyánem a na jemno nastrouhaná jablka a hrušky. Dle potřeby dolijeme mléko, přidáme špetku soli a šleháme spíše na vyšší rychlost 5 minut. 2 - Těsto nalijeme do pekáče vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou. Těsto rovnoměrně rozetřeme a na povrchu lehce pomažeme mlékem. Pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů 50 minut. Když je perník upečený pomažte ho znovu mlékem a nechte zcela vychladnout. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny

















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz