hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    žitný povidlový perník s lískovými oříšky (4).JPGžitný povidlový perník s lískovými oříšky (3).JPG_DSC0239.JPG
    • žitný povidlový perník s lískovými oříšky (4).JPG
    • žitný povidlový perník s lískovými oříšky (3).JPG
    • _DSC0239.JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červenec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červenec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Ve šlehači nejprve třeme žloutky, máslo a cukr do pěny 15 minut. Mezitím si promícháme ostatní sypké suroviny a koření, fenykl si roztlučeme v hmoždíři a lískové oříšky nasekáme v sekáčku. K utřeným žloutkům přilijeme 500 ml mléka a zašleháme povidla. Postupně přidáváme po lžících promíchanou mouku s kořením a oříšky a dle potřeby přiléváme mléko. S mlékem opatrně, množství mléka vždy záleží na vaznosti mouky. Někdy dáme více, jindy méně. 2 - Těsto by mělo mít konzistenci asi jako na bábovku, ale trochu méně tekuté. Po nalití do pekáče má působit lehce hustším dojmem. Těsto tedy vlijte do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče, rovnoměrně ho v pekáči rozetřeme a potřeme mlékem aby nepopraskal. Pečte v troubě předehřáté na 175 stupňů 40 - 45 minut. Po upečení perník opět potřete mlékem. Zcela vychladlý perník nakrájíme na porce a v půlce vždy přepůlíme. Perník mažeme povidly. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny
















    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz