hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    žit_perník prag_frajera (1).JPGžit_perník prag_frajera (3).JPGžit_perník prag_frajera (2).JPG
    • žit_perník prag_frajera (1).JPG
    • žit_perník prag_frajera (3).JPG
    • žit_perník prag_frajera (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Říjen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Říjen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Ve šlehači nejprve třeme žloutky, máslo a cukr do pěny 15 minut. Mezitím si promícháme ostatní sypké suroviny a koření, které si ideálně roztlučeme v hmoždíři. K utřeným žloutkům přilijeme 400 ml mléka, přidáme med a dobře med zašleháme. Postupně přidáváme po lžících promíchanou mouku s kořením a dle potřeby přiléváme mléko. S mlékem opatrně, množství mléka vždy záleží na vaznosti mouky. Někdy dáme více, jindy méně. 2 - Těsto by mělo mít konzistenci asi jako na bábovku, ale trochu méně tekuté. Po nalití do pekáče má působit lehce hustším dojmem. Těsto tedy vlijte do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče, rovnoměrně ho v pekáči rozetřeme a potřeme mlékem aby nepopraskal. Pečte v troubě předehřáté na 175 stupňů 40 - 45 minut. Po upečení perník opět potřete mlékem. Zcela vychladlý perník nakrájíme na porce a v půlce vždy přepůlíme. Perník mažeme marmeládou dle vlastní chuti. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny














    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz