hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    žit_perník prag_frajera (1).JPGžit_perník prag_frajera (3).JPGžit_perník prag_frajera (2).JPG
    • žit_perník prag_frajera (1).JPG
    • žit_perník prag_frajera (3).JPG
    • žit_perník prag_frajera (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Ve šlehači nejprve třeme žloutky, máslo a cukr do pěny 15 minut. Mezitím si promícháme ostatní sypké suroviny a koření, které si ideálně roztlučeme v hmoždíři. K utřeným žloutkům přilijeme 400 ml mléka, přidáme med a dobře med zašleháme. Postupně přidáváme po lžících promíchanou mouku s kořením a dle potřeby přiléváme mléko. S mlékem opatrně, množství mléka vždy záleží na vaznosti mouky. Někdy dáme více, jindy méně. 2 - Těsto by mělo mít konzistenci asi jako na bábovku, ale trochu méně tekuté. Po nalití do pekáče má působit lehce hustším dojmem. Těsto tedy vlijte do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného pekáče, rovnoměrně ho v pekáči rozetřeme a potřeme mlékem aby nepopraskal. Pečte v troubě předehřáté na 175 stupňů 40 - 45 minut. Po upečení perník opět potřete mlékem. Zcela vychladlý perník nakrájíme na porce a v půlce vždy přepůlíme. Perník mažeme marmeládou dle vlastní chuti. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny














    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz