hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    cipískův žitný perník (4).JPGcipískův žitný perník (5).JPGcipískův žitný perník (2).JPGcipískův žitný perník (1).JPG
    • cipískův žitný perník (4).JPG
    • cipískův žitný perník (5).JPG
    • cipískův žitný perník (2).JPG
    • cipískův žitný perník (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Březen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Březen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Ve šlehači třeme žloutek, cukr a máslo do pěny 15 minut. Potom přidáme 2/3 mléka, med a postupně přimícháváme mouku promíchanou s jedlou sodou a špetkou skořice. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na tenké plátky. V případě potřeby dolijte mléko či přidejte mouku. Těsto by mělo mít stejnou konzistenci jako například na bábovku. 2 - Jablka rozložíme na dno pekáče, který jsme vymazali máslem a vysypali strouhankou z piškot. Jablka zalijeme hotovým těstem, rovnoměrně ho rozetřeme po celém pekáči. Vyberte spíše menší pekáč s vyšší hranou. Uhlazený povrch perníku lehce pomašlujeme mlékem. Perník díky tomu nepopraská. Pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů 35 - 40 minut. Nechte vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz