hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    cipískův žitný perník (4).JPGcipískův žitný perník (5).JPGcipískův žitný perník (2).JPGcipískův žitný perník (1).JPG
    • cipískův žitný perník (4).JPG
    • cipískův žitný perník (5).JPG
    • cipískův žitný perník (2).JPG
    • cipískův žitný perník (1).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Ve šlehači třeme žloutek, cukr a máslo do pěny 15 minut. Potom přidáme 2/3 mléka, med a postupně přimícháváme mouku promíchanou s jedlou sodou a špetkou skořice. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na tenké plátky. V případě potřeby dolijte mléko či přidejte mouku. Těsto by mělo mít stejnou konzistenci jako například na bábovku. 2 - Jablka rozložíme na dno pekáče, který jsme vymazali máslem a vysypali strouhankou z piškot. Jablka zalijeme hotovým těstem, rovnoměrně ho rozetřeme po celém pekáči. Vyberte spíše menší pekáč s vyšší hranou. Uhlazený povrch perníku lehce pomašlujeme mlékem. Perník díky tomu nepopraská. Pečeme v troubě předehřáté na 175 stupňů 35 - 40 minut. Nechte vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz