Postup
1 - V míse si nejprve vytvoříme kvásek. Všechno droždí posypeme lžičkou moučkového cukru a rozmícháme dokud se droždí nerozpustí. Pak přidáme 2 lžíce mléka a mouky, vše promícháme. Kvásek by měl být spíše řidší, ale rozhodně to nesmí být polévka. Kvásek na povrchu posypeme trochou mouky, mísu zakryjeme utěrkou a necháme 55 minut kynout. 2 - V zadělávací míse si promícháme všechny sypké suroviny bez soli. Ideálně ve šlehači vyšleháme změklé máslo asi tak 7 minut. Vyndáme ho do misky a vyčistíme šlehač. Pak vložíme do šlehací mísy sypké suroviny (nezapomenout na špetku soli), vejce, kvásek, vše promícháme a začneme přilévat mléko. S mlékem opatrně, záleží vždy na to kolik si mouka vezme tekutin, někdy je to více, jindy méně. Těsto nám také zjemní máslo, tak na to pamatujte. Máslo přidáme až když se nám spojí a vytvoří těsto. Je to proto aby se tuk nedostal ke kvasinkám a nezničil je. Naposledy přidáme špetku soli, ta se ke kvasinkám také nesmí dostat. Těsto necháme kynout zakryté utěrkou a z vrchu posypané moukou 1 hodinu a 45 minut. 3-Pekáč vymažeme sádlem. Vykynuté těsto propracujeme a rozdělujeme na čtverce, které plníme tvarohovou a povidlovou náplní. Než dáme těsto do pekáče, potřeme jednotlivé buchty rozpuštěným sádlem a dáváme k sobě stranou, kterou jsme buchty zavíraly.Buchty necháme ještě v pekáči 20 - 25 minut kynout. Buchty pečeme na 150 stupňů 35 - 40 minut. Upečené buchty potřeme mlékem aby byly z vrchu měkčí. Pocukrujte a hurá do toho... Dobrou chuť.
Od: The Žrout
Buchty jsou zdravé.
Od: Paní domácí
Tohle jsou jednoznačně ty nejlepší kynuté buchty, jaké jsem kdy jedla. Děkuji za skvělý recept.
Od The Žrout pro : Paní domácí
Není zač, Paní domácí.
1