Postup
1 - Nejprve si připravíme kvásek. Do zadělávací mísy rozdrobíme droždí, přidáme 1 lžíci cukru. Droždí promícháváme s cukrem dokud se droždí nezačne rozpouštět. Přidáme lžíci mléka a 1 - 2 lžíce mouky. Kvásek má být řídký, nicméně ne jako polévka. Množství mouky záleží vždy na tom kolik vody do sebe naváže, proto uvádím 1 - 2 lžíce. Povrch kvásku lehce posypeme moukou a necháme pod utěrkou na teplejším místě kynout 50 minut. 2 - V hnětači si nejprve smícháme všechny sypké suroviny. Potom přidáme kvásek a zlehka začneme přimíchávat mléko. Těsto by mělo být tak akorát...ani řídké ani tuhé. Přidáme ostatní suroviny (vejce, cukr,olej, citronovou kůru) a nakonec špetku soli. Zpočátku hněteme na nižší rychlost 3 minuty. Potom lehce přidáme na rychlosti a hněteme těsto další 3 minuty. Vymíchané těsto necháme v hnětací míse. Posypeme ho opět lehce po povrchu moukou a necháme pod utěrkou kynout na teplejším místě 90 minut. 3 - Vykynuté těsto rukou prohněteme. Rozložíme těsto na máslem nebo olejem vymazaný pekáč. Na těsto rozložíme oloupaná a na tenké plátky nakrájená jablka promíchané s hrozinkami. Jablka posypeme cukrem smíchaným se skořicí. Pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů 50 - 55 minut. Nechte vychladnout, naporcujte a posypte jednotlivé kousky moučkovým cukrem promíchaným s vanilkovým. Dobrou chuť.