Postup
1 - Droždí a cukr třeme vidličkou dokud droždí není tekuté a smíchané s cukrem. To trvá cca 1/2 minuty. Pak přidáme mléko a mouku, vše důkladně promícháme. Povrch kvásku zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Kvásek mám mít konzistenci kašičky, spíše než polévky..ha, ha. 2 - Hladkou mouku promícháme se špetkou soli a přidáme ji spolu s cukrem k vykynutému kvásku. Vše promícháme a nakonec přidáme rozpuštěné, ale zcela vychladlé máslo. Mísíme v domácím robotu 7 minut na nižší rychlost. Těsto má být trochu řidší, nicméně pokud nám bude připadat řídké moc přidáme lžíci nebo dvě mouky. Promísené těsto znovu poprášíme moukou a necháme v nádobě kynout 1 a 3/4 hodiny pod utěrkou. 3 - Pekáč vymažeme máslem, vykynuté těsto propracujeme a vložíme do pekáče. Na těsto naskládáme švestky, které nakonec posypeme krystalovým cukrem. Pečeme na 180 stupňů 40 minut. Nechte vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.