hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Jablečné bochánky (5).JPGJablečné bochánky (6).JPGJablečné bochánky (2).JPG
    • Jablečné bochánky (5).JPG
    • Jablečné bochánky (6).JPG
    • Jablečné bochánky (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si vytvoříme kvásek. Do mísy rozdrobíme droždí a lžíci cukru. Droždí promícháváme s cukrem dokud není tekuté. Pak přidáme lžíci mouky a 1 - 2 lžíce mléka. S mlékem opatrně, někdy stačí jenom lžíce, záleží na mouce. Promícháme, na vrchu posypeme trochou mouky, mísu přikryjeme utěrkou a necháme kvásek kynout 40 minut. 2 - Kvásek smícháme se zbytkem mouky a cukru, přidáme vejce, mléko a olej, vše důkladně promícháme a nakonec přidáme špetku soli, a vypracujeme těsto. Do těsta pak přidáme na drobné kostičky nakrájená neloupaná jablka a důkladně je zapracujeme do těsta. Těsto pak necháme kynout 60 minut pod utěrkou. 3 - Z těsta vytvoříme kulaté bochánky, které na pekáči trochu zploštíme a necháme cca 15 minut kynout. Bochánky dáme do trouby předehřáté na 160 stupňů a pečeme cca 40 minut (dle velikosti bochánků), dokud nezačnou nabírat zlatavou barvu. Bochánky pak vyndáme a ihned je pomažeme rozpuštěným máslem. Můžeme je jíst pouze pocukrované nebo až vychladnou, rozřízněte je a namažte třeba povidly nebo náplní dle vlastní chuti. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny










    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz