Postup
1 - Nejprve metlou smícháme v nerezové míse žloutky a moučkový cukr. Do hrnce dáme vodu a až se začne vařit vložíme do hrnce mísu s rozšlehanými vejci a nad horkou vodou mícháme metlou 6-7 minut,směs by měla dostat lehce bílou barvu. Odstavíme z hořáku a přelijeme do nádoby šlehače. V troše teplého mléka (teplota mléka nesmí přesáhnout 30 stupňů) rozpustíme droždí. Necháme vejce s cukrem trochu vychladnout, přidáme rozpuštěné kvasnice a vše dobře prošleháme. Pak přidáme polovinu mouky špetku soli,vanilkový cukr a na špičku nože šafránu.
2-Vše důkladně vyšleháme,přidáme druhou polovinu mouky,šleháme. Když těsto zhoustne vyměníme šlehací metlu za metlu na tuhá těsta. Přidáme na kostičky nakrájené změklé máslo a vše důkladně v robotu vyhněteme do hladkého těsta, pokud je těsto tužší, přidávejte po lžících mléko dokud nebudete mít hladké těsto asi jak na vánočku, pokud je moc řídké přidejte po lžících mouku.
3 - Těsto vložíme do tukem vymazané bábovkové formy, přikryjeme a necháme ho na teplém místě pod utěrkou vykynout. A jak poznáme že je vykynuté? Lehce prstem zmáčkneme těsto na povrchu, pokud se nám vrací zpět do původního tvaru je těsto nevykynuté. Pokud se jíž vůbec nevrací je již překynuté. Ideálně nakynuté těsto se vrací asi tak do poloviny lehce zmáčknutého místa. Celkově těsto kyne 75 - 90 minut
4 - Teplotu v troubě nastavíme na 160 stupňů a pečeme 35 - 40 minut, kontrolujeme špejlí. Necháme vychladnout a podáváme. Chutná dobře samotná, dobrá je také namazaná ovocnou zavařeninou. Skvěle chutná s povidly. Dobrou chuť.