hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Polská bábovka (5).JPGPolská bábovka (4).JPGPolská bábovka (3).JPGPolská bábovka (2).JPG
    • Polská bábovka (5).JPG
    • Polská bábovka (4).JPG
    • Polská bábovka (3).JPG
    • Polská bábovka (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve metlou smícháme v nerezové míse žloutky a moučkový cukr. Do hrnce dáme vodu a až se začne vařit vložíme do hrnce mísu s rozšlehanými vejci a nad horkou vodou mícháme metlou 6-7 minut,směs by měla dostat lehce bílou barvu. Odstavíme z hořáku a přelijeme do nádoby šlehače. V troše teplého mléka (teplota mléka nesmí přesáhnout 30 stupňů) rozpustíme droždí. Necháme vejce s cukrem trochu vychladnout, přidáme rozpuštěné kvasnice a vše dobře prošleháme. Pak přidáme polovinu mouky špetku soli,vanilkový cukr a na špičku nože šafránu.

    2-Vše důkladně vyšleháme,přidáme druhou polovinu mouky,šleháme. Když těsto zhoustne vyměníme šlehací metlu za metlu na tuhá těsta. Přidáme na kostičky nakrájené změklé máslo a vše důkladně v robotu vyhněteme do hladkého těsta, pokud je těsto tužší, přidávejte po lžících mléko dokud nebudete mít hladké těsto asi jak na vánočku, pokud je moc řídké přidejte po lžících mouku.

    3 - Těsto vložíme do tukem vymazané bábovkové formy, přikryjeme a necháme ho na teplém místě pod utěrkou vykynout. A jak poznáme že je vykynuté? Lehce prstem zmáčkneme těsto na povrchu, pokud se nám vrací zpět do původního tvaru je těsto nevykynuté. Pokud se jíž vůbec nevrací je již překynuté. Ideálně nakynuté těsto se vrací asi tak do poloviny lehce zmáčknutého místa. Celkově těsto kyne 75 - 90 minut

    4 - Teplotu v troubě nastavíme na 160 stupňů a pečeme 35 - 40 minut, kontrolujeme špejlí. Necháme vychladnout a podáváme. Chutná dobře samotná, dobrá je také namazaná ovocnou zavařeninou. Skvěle chutná s povidly. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny











    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz