hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Kynuté české buchty (4).JPGKynuté české buchty (6).JPGKynuté české buchty (3).JPGKynuté české buchty.JPG
    • Kynuté české buchty (4).JPG
    • Kynuté české buchty (6).JPG
    • Kynuté české buchty (3).JPG
    • Kynuté české buchty.JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Listopad 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Listopad 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si připravíme kvásek. V míse posypeme droždí 1 lžičkou moučkového cukru a rozmícháme dokud se droždí nerozpustí. Přidáme 2 lžíce mouky a 2 lžíce mléka, vše promícháme tak abychom měli řídký, ale ne tekutý kvásek. Kvásek poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 55 minut. 2-V míse smícháme cukr, sůl a mouku.Uprostřed vytvoříme důlek do kterého vlijeme vykynutý kvásek, přidáme mléko ve kterém jsme rozmíchali dva žloutky. Mouku nejprve propracováváme na střed mísy a postupně vytvoříme těsto. Když je vše promíchané přidáme do těsta změklé máslo a vše důkladně propracujeme. Nyní můžeme dát těsto na několik minut do hnětače, aby se vše důkladně promíchalo. Těsto necháme kynout pod utěrkou 1h a 45 minut. Mezitím si smícháním uvedených surovin připravíme náplně. 3 - Když je těsto vykynuté vyválíme z něj plát silný cca 1cm. Z něj vyřezáváme čtvercové kousky těsta široké asi 10 cm. Na tyto kousky naneseme náplň a zabalíme do tvaru buchet. Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme do ní buchty uzavřenou částí k sobě aby pak šli lépe oddělit. Než buchty vložíme do pekáče, potřeme je ze všech stran olejem.Buchty pečeme na 150 stupňů 35 - 40 minut. Pocukrujte a mlsejte. Nezbyde…Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na těsto









  • Na tvarohovou náplň








  • Na povidlovou náplň







  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz