Postup
1 - Nejprve si připravíme kvásek. V míse rozdrolíme droždí, smícháme ho se lžičkou cukru a vidličkou promícháváme cukr a droždí dokud se droždí nezačne rozpouštět. Následně přidáme 2 lžíce mléka, promícháme, 2 lžíce mouky a opět vše promícháme. Kvásek po povrchu lehce posypeme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kvásek kynout ideálně v troubě předehřáté na 40 stupňů 45 minut. 2 - Do zadělávací mísy dáme mouku, přidáme drcený kmín a promícháme. Potom přidáme vykynutý kvásek a přilijeme 2/3 podmáslí. Podmáslí potom doléváme dle potřeby, někdy je třeba více jindy méně, záleží na mouce. Když se začne vytvářet těsto, přidáme sádlo, prohněteme a teprve potom přidáme sůl. Sůl a tuk nesmí přijít do přímého styku s kváskem, těsto by potom nekynulo. Mírně zvýšíme rychlost hnětače a hněteme vše dalších 6 minut. Těsto po povrchu znovu lehce posypeme moukou, zakryjeme mísu utěrkou a znovu vložíme do trouby předehřáté na 40 stupňů, kde necháme těsto kynout 75 minut. 3 - Vykynuté těsto propracujeme a navážíme si 25 g kousky. Z nich vytvoříme v dlani kuličky. Než uděláme poslední kuličky, první nám trochu nakynou. Tyto kuličky potom rozválíme na válečky. Z nich upleteme housku přehazováním pramenů jeden přes druhý. Je to hračka. Houstičky položíme na pekáč s pečícím papírem a znovu vložíme do trouby předehřáté na 40 stupňů. Necháme houstičky kynout 30 minut. Poté je vyndáme potřeme je lehce slanou vodou a posypeme posypem dle vlastní volby. Mezitím troubu rozehřejeme na 210 stupňů. Na dno trouby vložte pekáč s vodou. Ta vytvoří páru, ve které se poté houstičky pečou a to je správný technologický postup. Houstičky pečte 15 minut. Nevím jak vy, ale já mám rád houstičky ještě teplé... Dobrou chuť.