hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    přažský koláč (1).JPGpřažský koláč (5).JPGpřažský koláč (3).JPGpřažský koláč (2).JPG
    • přažský koláč (1).JPG
    • přažský koláč (5).JPG
    • přažský koláč (3).JPG
    • přažský koláč (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Září 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Září 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - V míse rozdrolíme droždí, přidáme cukr a vidličkou promícháváme cukr a droždí dokud droždí není tekuté. Poté přidáme mléko, promícháme a přidáme mouku a znovu vše promícháme. Kvásek po povrchu lehce posypeme hladkou moukou a necháme na teplém místě kynout 45 minut. Ideálním místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Do mísy přidáme obě mouky, cukr, vejce a vykynutý kvásek. Mléko přidejte nejprve tak z poloviny předepsaného množství. Dolít ho můžete vždycky, opačně to jde hůře...Když se začne tvořit těsto přidáme na kostičky nakrájené máslo a nakonec přidáme špetku soli. Hněteme 6 minut na menší rychlost a dle potřeby přilijeme mléko. Po šesti minutách lehce zvýšíme rychlost hnětače a hněteme dalších 6 minut. Hnětač by neměl na kuchyňské lince poskakovat. Hotové těsto opět lehce posypeme po povrchu moukou a necháme opět v troubě na 40 stupňů kynout 90 minut. 3 - Z vykynutého těsta vytvoříme několik bochánků. Kolik jich bude záleží na vás, koláč nemá žádnou předepsanou velikost. Stočíme těsto do bochánků a necháme je ještě 20 minut kynout. Poté je pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem. Koláče na plechu lehce zmáčkneme na placku. Nebojte se toho, vykynou a v troubě se poté také zvednou. Koláče pečeme v troubě předehřáté na 140 stupňů 35 minut. Koláče necháme zcela vychladnout. Mezitím si připravíme krém. 4 - Do menšího hrnce nalijeme mléko, přidáme moučkový a vanilkový cukr a máslo nakrájené na kostičky. Když je mléko horké rozpustíme v malém množství mléka škrob a přidáme ho do hrnce. Vše důkladně mícháme metličkou dokud nezhoustne. Krém necháme zcela vychladnout. Ve šlehači vyšleháme šlehačku, přidáme studený krém a vše ve šlehači dobře promícháme. Koláče rozpůlíme a potřeme krémem. Nebojte se, je ho dost. Koláče i s krémem dejte ideálně na pár hodin do lednice. A poté si již užívejte této výjimečné pochoutky. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kvásek







  • Na těsto











  • Na krém









  • Na posyp






  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz