Postup
1 - V míse rozdrolíme droždí, přidáme cukr a vidličkou promícháváme cukr a droždí dokud droždí není tekuté. Poté přidáme mléko, promícháme a přidáme mouku a znovu vše promícháme. Kvásek po povrchu lehce posypeme hladkou moukou a necháme na teplém místě kynout 45 minut. Ideálním místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Do mísy přidáme obě mouky, cukr, vejce a vykynutý kvásek. Mléko přidejte nejprve tak z poloviny předepsaného množství. Dolít ho můžete vždycky, opačně to jde hůře...Když se začne tvořit těsto přidáme na kostičky nakrájené máslo a nakonec přidáme špetku soli. Hněteme 6 minut na menší rychlost a dle potřeby přilijeme mléko. Po šesti minutách lehce zvýšíme rychlost hnětače a hněteme dalších 6 minut. Hnětač by neměl na kuchyňské lince poskakovat. Hotové těsto opět lehce posypeme po povrchu moukou a necháme opět v troubě na 40 stupňů kynout 90 minut. 3 - Z vykynutého těsta vytvoříme několik bochánků. Kolik jich bude záleží na vás, koláč nemá žádnou předepsanou velikost. Stočíme těsto do bochánků a necháme je ještě 20 minut kynout. Poté je pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem. Koláče na plechu lehce zmáčkneme na placku. Nebojte se toho, vykynou a v troubě se poté také zvednou. Koláče pečeme v troubě předehřáté na 140 stupňů 35 minut. Koláče necháme zcela vychladnout. Mezitím si připravíme krém. 4 - Do menšího hrnce nalijeme mléko, přidáme moučkový a vanilkový cukr a máslo nakrájené na kostičky. Když je mléko horké rozpustíme v malém množství mléka škrob a přidáme ho do hrnce. Vše důkladně mícháme metličkou dokud nezhoustne. Krém necháme zcela vychladnout. Ve šlehači vyšleháme šlehačku, přidáme studený krém a vše ve šlehači dobře promícháme. Koláče rozpůlíme a potřeme krémem. Nebojte se, je ho dost. Koláče i s krémem dejte ideálně na pár hodin do lednice. A poté si již užívejte této výjimečné pochoutky. Dobrou chuť.