hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    přažský koláč (1).JPGpřažský koláč (5).JPGpřažský koláč (3).JPGpřažský koláč (2).JPG
    • přažský koláč (1).JPG
    • přažský koláč (5).JPG
    • přažský koláč (3).JPG
    • přažský koláč (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 12.3. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 12.3. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - V míse rozdrolíme droždí, přidáme cukr a vidličkou promícháváme cukr a droždí dokud droždí není tekuté. Poté přidáme mléko, promícháme a přidáme mouku a znovu vše promícháme. Kvásek po povrchu lehce posypeme hladkou moukou a necháme na teplém místě kynout 45 minut. Ideálním místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Do mísy přidáme obě mouky, cukr, vejce a vykynutý kvásek. Mléko přidejte nejprve tak z poloviny předepsaného množství. Dolít ho můžete vždycky, opačně to jde hůře...Když se začne tvořit těsto přidáme na kostičky nakrájené máslo a nakonec přidáme špetku soli. Hněteme 6 minut na menší rychlost a dle potřeby přilijeme mléko. Po šesti minutách lehce zvýšíme rychlost hnětače a hněteme dalších 6 minut. Hnětač by neměl na kuchyňské lince poskakovat. Hotové těsto opět lehce posypeme po povrchu moukou a necháme opět v troubě na 40 stupňů kynout 90 minut. 3 - Z vykynutého těsta vytvoříme několik bochánků. Kolik jich bude záleží na vás, koláč nemá žádnou předepsanou velikost. Stočíme těsto do bochánků a necháme je ještě 20 minut kynout. Poté je pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem. Koláče na plechu lehce zmáčkneme na placku. Nebojte se toho, vykynou a v troubě se poté také zvednou. Koláče pečeme v troubě předehřáté na 140 stupňů 35 minut. Koláče necháme zcela vychladnout. Mezitím si připravíme krém. 4 - Do menšího hrnce nalijeme mléko, přidáme moučkový a vanilkový cukr a máslo nakrájené na kostičky. Když je mléko horké rozpustíme v malém množství mléka škrob a přidáme ho do hrnce. Vše důkladně mícháme metličkou dokud nezhoustne. Krém necháme zcela vychladnout. Ve šlehači vyšleháme šlehačku, přidáme studený krém a vše ve šlehači dobře promícháme. Koláče rozpůlíme a potřeme krémem. Nebojte se, je ho dost. Koláče i s krémem dejte ideálně na pár hodin do lednice. A poté si již užívejte této výjimečné pochoutky. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kvásek







  • Na těsto











  • Na krém









  • Na posyp






  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz