hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Povidlové buchty kynuté (4).JPGPovidlové buchty kynuté (2).JPGpovidlove buchty (2)
    • Povidlové buchty kynuté (4).JPG
    • Povidlové buchty kynuté (2).JPG
    • povidlove buchty (2)
    • 0
    • Změnit měsíc

      Březen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Březen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Droždí rozdrolíme do mísy, přidáme cukr a vidličkou vše promícháme dokud droždí není tekuté. Potom přidáme mléko a mouku. Opět vše promícháme Kvásek má být řídký, ale ne jako polévka. Kvásek po povrchu lehce posypeme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Takovým ideálním místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. Kvásek necháme kynout 50 minut. 2 - V míse promícháme nejprve sypké suroviny s výjimkou soli. Potom přidáme kvásek, vejce a dvě třetiny mléka. Spustíme hnětač a pomalu hněteme těsto, dle potřeby přiléváme mléko. Když se začne tvořit těsto přidáme na kostičky nakrájené změklé máslo. Máslo pomalu zahněteme a nakonec přidáme sůl. Aby těsto dobře kynulo, je potřeba dodržet tento technologický postup. Ke kvasinkám se nesmí dostat napřímo ani máslo, ani sůl. 3 - Lehce zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto dalších 7 minut. Hotové těsto posypeme po povrchu lehce moukou, zakryjeme utěrkou a necháme opět v troubě kynout při teplotě 40 stupňů 90 minut. 4 - Mezitím si připravíme povidlovou náplň smícháním všech předepsaných surovin. Vykynuté těsto propracujeme. Jak budou buchty velké je každého volbou. Já na povidlové buchty odvažuji cca 60 g kousky. Ty následně stočím do kuličky a nechám 20 minut na vále kynout. Kuličky poté zmáčknu dlaní a vytvořím si tak placičky, které plním připravenou náplní. Každou buchtu je potřeba vespodu dobře scvaknout. Buchty vkládáme do pekáče vymazaného máslem a vždy scvaknutou částí k sobě. Buchty potíráme ještě před složením do pekáče rozpuštěným máslem. Je to proto aby se nelepily k sobě. Buchty pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů 45 - 50 minut. Upečené buchty ihned potřeme mlékem aby byly po povrchu vláčnější a měkčí. Potom je necháme vychladnout. Vychladlé buchty vyklopíme na pracovní plochu a opatrně je od sebe oddělíme. Jednotlivé buchty při podávání lehce pocukrujte moučkovým cukrem. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kvásek







  • Na těsto











  • Na povidla







  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz