Postup
1 - Droždí rozdrolíme do mísy, přidáme cukr a vidličkou vše promícháme dokud droždí není tekuté. Potom přidáme mléko a mouku. Opět vše promícháme Kvásek má být řídký, ale ne jako polévka. Kvásek po povrchu lehce posypeme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Takovým ideálním místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. Kvásek necháme kynout 50 minut. 2 - V míse promícháme nejprve sypké suroviny s výjimkou soli. Potom přidáme kvásek, vejce a dvě třetiny mléka. Spustíme hnětač a pomalu hněteme těsto, dle potřeby přiléváme mléko. Když se začne tvořit těsto přidáme na kostičky nakrájené změklé máslo. Máslo pomalu zahněteme a nakonec přidáme sůl. Aby těsto dobře kynulo, je potřeba dodržet tento technologický postup. Ke kvasinkám se nesmí dostat napřímo ani máslo, ani sůl. 3 - Lehce zvýšíme rychlost hnětače a hněteme těsto dalších 7 minut. Hotové těsto posypeme po povrchu lehce moukou, zakryjeme utěrkou a necháme opět v troubě kynout při teplotě 40 stupňů 90 minut. 4 - Mezitím si připravíme povidlovou náplň smícháním všech předepsaných surovin. Vykynuté těsto propracujeme. Jak budou buchty velké je každého volbou. Já na povidlové buchty odvažuji cca 60 g kousky. Ty následně stočím do kuličky a nechám 20 minut na vále kynout. Kuličky poté zmáčknu dlaní a vytvořím si tak placičky, které plním připravenou náplní. Každou buchtu je potřeba vespodu dobře scvaknout. Buchty vkládáme do pekáče vymazaného máslem a vždy scvaknutou částí k sobě. Buchty potíráme ještě před složením do pekáče rozpuštěným máslem. Je to proto aby se nelepily k sobě. Buchty pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů 45 - 50 minut. Upečené buchty ihned potřeme mlékem aby byly po povrchu vláčnější a měkčí. Potom je necháme vychladnout. Vychladlé buchty vyklopíme na pracovní plochu a opatrně je od sebe oddělíme. Jednotlivé buchty při podávání lehce pocukrujte moučkovým cukrem. Dobrou chuť.