hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    Vodní žloutkové koláče kynuté plněné (8).JPGVodní žloutkové koláče kynuté plněné (7).JPGVodní žloutkové koláče kynuté plněné (1).JPGVodní žloutkové koláče kynuté plněné (6).JPGVodní žloutkové koláče kynuté plněné (9).JPG
    • Vodní žloutkové koláče kynuté plněné (8).JPG
    • Vodní žloutkové koláče kynuté plněné (7).JPG
    • Vodní žloutkové koláče kynuté plněné (1).JPG
    • Vodní žloutkové koláče kynuté plněné (6).JPG
    • Vodní žloutkové koláče kynuté plněné (9).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Leden 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Leden 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Ve hnětači nejprve šleháme žloutky, smetanu a cukr 7 minut na vysokou rychlost. Potom přidáme mouku, rozdrolené droždí a citronovou kůru. Když se začne tvořit těsto přidáme rozpuštěné a zcela vychladlé máslo. Úplně poslední přidáme špetku soli. Dle potřeby přilévejte smetanu. S tou zpočátku opatrně, dolít ji můžete vždycky, naopak je to trochu složitější...Každá mouka váže vodu trochu jinak. Když máme ve hnětači všechny suroviny a je vytvořené těsto, které by mělo mít stejnou konzistenci jako na klasické koláče nebo třeba vánočku, hněteme na menší rychlost ještě 30 minuty. Potom rychlost mírně zvýšíme a hněteme dalších 6 minut. 2 - Hotové těsto zabíle do dvou ubrousků. Do vyšší mísy nalijeme teplou vodu o teplotě do 40 stupňů. Ne vyšší. Těsto zabalené do ubrousků (jeden uzavřeme dole, druhý nahoře) do ní ponoříme a necháme kynout na teplém místě 90 minut. Tím teplým místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 3 - Vykynuté těsto vybalíme z ubrousků. Může se stát, že se spodní ubrousek trochu otevře. Stát by se to nemělo, ale stává se to. Nic si z toho nedělejte. Těsto vložte zpět do hnětače, přidejte dle potřeby trochu mouky a těsto propracujte. Z těsta si odvažte 60 g kousky jako na klasické koláče. Můžete je samozřejmě dělat také menší. Tyto odvážené kousky stočte v ruce do kuličky a nechte na vále 20 minut kynout. Potom použijte skleničku, jejíž dno vždy položte do mouky a následně vytlačte koláč. vytlačené koláče ihned naplňte náplní, tvarohové navíc ozdobte rozinkami. Koláče nechte opět kynout v troubě na 40 stupňů 20 minut. Vykynuté koláče po okrajích pomašlujte rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 160 stupňů 20 minut. Koláče nechte zcela vychladnout, dle chuti je pocukrujte a podávejte. tato pekařská specialita chutná skvěle k čaji o páté nebo kávě. Světlost koláčů je přirozenou vlastností této pochoutky. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na těsto











  • Na tvarohovou náplň







  • Na povidlovou náplň






  • Ostatní







  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz