Postup
1 - Ve hnětači nejprve šleháme žloutky, smetanu a cukr 7 minut na vysokou rychlost. Potom přidáme mouku, rozdrolené droždí a citronovou kůru. Když se začne tvořit těsto přidáme rozpuštěné a zcela vychladlé máslo. Úplně poslední přidáme špetku soli. Dle potřeby přilévejte smetanu. S tou zpočátku opatrně, dolít ji můžete vždycky, naopak je to trochu složitější...Každá mouka váže vodu trochu jinak. Když máme ve hnětači všechny suroviny a je vytvořené těsto, které by mělo mít stejnou konzistenci jako na klasické koláče nebo třeba vánočku, hněteme na menší rychlost ještě 30 minuty. Potom rychlost mírně zvýšíme a hněteme dalších 6 minut. 2 - Hotové těsto zabíle do dvou ubrousků. Do vyšší mísy nalijeme teplou vodu o teplotě do 40 stupňů. Ne vyšší. Těsto zabalené do ubrousků (jeden uzavřeme dole, druhý nahoře) do ní ponoříme a necháme kynout na teplém místě 90 minut. Tím teplým místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 3 - Vykynuté těsto vybalíme z ubrousků. Může se stát, že se spodní ubrousek trochu otevře. Stát by se to nemělo, ale stává se to. Nic si z toho nedělejte. Těsto vložte zpět do hnětače, přidejte dle potřeby trochu mouky a těsto propracujte. Z těsta si odvažte 60 g kousky jako na klasické koláče. Můžete je samozřejmě dělat také menší. Tyto odvážené kousky stočte v ruce do kuličky a nechte na vále 20 minut kynout. Potom použijte skleničku, jejíž dno vždy položte do mouky a následně vytlačte koláč. vytlačené koláče ihned naplňte náplní, tvarohové navíc ozdobte rozinkami. Koláče nechte opět kynout v troubě na 40 stupňů 20 minut. Vykynuté koláče po okrajích pomašlujte rozšlehaným vejcem a pečte v troubě předehřáté na 160 stupňů 20 minut. Koláče nechte zcela vychladnout, dle chuti je pocukrujte a podávejte. tato pekařská specialita chutná skvěle k čaji o páté nebo kávě. Světlost koláčů je přirozenou vlastností této pochoutky. Dobrou chuť.