hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    staročeský trdelník (4).JPGstaročeský trdelník (7).JPGstaročeský trdelník (1).JPGstaročeský trdelník (8).JPG
    • staročeský trdelník (4).JPG
    • staročeský trdelník (7).JPG
    • staročeský trdelník (1).JPG
    • staročeský trdelník (8).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Droždí rozdrolíme, vložíme do mísy, přidáme cukr a vidličkou promícháváme dokud droždí není tekuté. Potom přidáme lžíci mléka, promícháme, přidáme lžíci hladké mouky, opět promícháme. Povrch kvásku lehce posypeme hladkou moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme kvásek kynout v troubě předehřáté na 40 stupňů 45 - 50 minut. 2 - Do hnětače vložíme obě mouky, cukr, vejce, rum,přibližně polovinu mléka a přidáme kvásek. Hněteme na menší rychlost. Dle potřeby přiléváme mléko. Když se začne tvořit těsto přidáme změklé máslo, které zahněteme. Nakonec přidáme špetku soli. Tento technologický postup je potřeba dodržet aby těsto dobře kynulo. Pokud kvasinky přijdou do přímého styku s tukem nebo solí, těsto nevykyne. Mírně zvýšíme rychlost hnětače a hněteme dalších 7 minut. Povrch těsta opět lehce pomoučníme, zakryjeme utěrkou a necháme v troubě kynout při 40 stupních 90 minut. 3 - Těsto propracujeme o odvážíme si cca 55 gramové kousky, které následně v dlani stočíme do kuličky a necháme kynout 10 minut. Kuličky potom dlaní promáčkneme a válečkem vyválíme na obdélník ne širší než 4 centimetry a dlouhý cca 20 cm. Takto připravený kousek těsta navineme na nerezové trubičky na kremrole, které předtím velmi lehce potřeme olejem. Do pekáče vložíme pečící papír na ně položíme navinuté trdelníky a necháme je 30 minut kynout. 4 - V sekáčku nasekáme ořechy a promícháme je s cukrem a skořicí. Vykynuté trdelníky pomažeme dobře bílkem a ihned po namazání každého kousku je obalujeme v ořechové směsi. Trdelníky pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 11 minut. Trdelníky nechte vychladnout, lehce je sundejte z trubiček a máte tuto tradiční pochoutku hotovou. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kvásek







  • Na těsto










  • Na posyp






  • Ostatní





  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz