hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
  • Snadné

  • 4 a více porcí

  • 90 a více minut

  • Česko

    Střední Morava

  • 498
    Slovácké vdolečky
    slovácké vdolečky (1).JPGslovácké vdolečky (3).JPGslovácké vdolečky (4).JPGslovácké vdolečky (11).JPG
    • slovácké vdolečky (1).JPG
    • slovácké vdolečky (3).JPG
    • slovácké vdolečky (4).JPG
    • slovácké vdolečky (11).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Listopad 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Listopad 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si připravíme kvásek. Droždí v zadělávací míse promícháme s cukrem dokud není tekuté. Potom přidáme mléko, vidličkou promícháme a přidáme 2 až 3 lžíce polohrubé mouky a vše promícháme. Kvásek má být řídký, ne však polévkový. Kvásek po povrchu lehce posypeme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 50 minut. Ideálním místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Ve hnětači nejprve promícháme všechny sypké suroviny s výjimkou soli. Potom přidáme vykynutý kvásek, vejce a přilijeme cca 200 ml mléka. Začneme hnětat těsto. Když se začne tvořit těsto přidáme na kostičky nakrájené a změklé máslo a sůl. Je důležité dávkovat suroviny přesně tímto způsobem. Máslo a sůl se nesmí dostat do přímého styku s kvasinkami, jinak těsto nevykyne. Mírně zvýšíme rychlost hnětače a hněteme 6 minut, dokud se nevytvoří těsto. Dle potřeby přelijte mléko. Někdy mouka váže více vody, jindy méně, proto je důležité nenalít všechno mléko do těsta najednou. Nalijete asi 2/3 předepsaného mléka a potom dle potřeby dolévejte. 3 - Vyhnětané těsto posypeme po povrchu moukou, mísu opět zakryjeme utěrkou a necháme těsto kynout 90 minut, znovu na stejném místě jako kvásek. Připravíme si náplně, jednoduše promícháním předepsaných surovin. Drobenku vytvoříme promícháním změklého másla s předepsanými surovinami a zatím ji vložíme na mrazák. Vykynuté těsto propracujeme a nakrájíme si malé kousky o váze 55 gramů. Stočíme je v dlani do bochánků, které následně dlaní rozmáčkneme na kulatou placku na lehce pomoučněném vále (prkénku). Do prostřed placky dáme dostatek tvarohové náplně a zavineme ji do kulata jako buchtu. Vložíme ji na máslem vymazaný plech nebo pekáč, dlaní lehce zmáčkneme a vytvoříme kulatou placku, ve které uděláme na středu důlek. Do něj vložíme povidlovou náplň. Vdolečky necháme kynout 30 minut na stejném místě jako kvásek a těsto. 4 - Vykynuté vdolečky lehce pomašlujeme rozšlehaným vejcem, vyndáme z mrazáku drobenku a nastrouháme ji na vdolečky. Vdolečky pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 20 minut. Hotové je nechte zcela vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kvásek







  • Na těsto











  • Na tvarohovou náplň








  • Na povidlovou náplň






  • Na drobenku







  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz