Postup
1 - Nejprve si připravíme kvásek. Droždí v zadělávací míse promícháme s cukrem dokud není tekuté. Potom přidáme mléko, vidličkou promícháme a přidáme 2 až 3 lžíce polohrubé mouky a vše promícháme. Kvásek má být řídký, ne však polévkový. Kvásek po povrchu lehce posypeme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 50 minut. Ideálním místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Ve hnětači nejprve promícháme všechny sypké suroviny s výjimkou soli. Potom přidáme vykynutý kvásek, vejce a přilijeme cca 200 ml mléka. Začneme hnětat těsto. Když se začne tvořit těsto přidáme na kostičky nakrájené a změklé máslo a sůl. Je důležité dávkovat suroviny přesně tímto způsobem. Máslo a sůl se nesmí dostat do přímého styku s kvasinkami, jinak těsto nevykyne. Mírně zvýšíme rychlost hnětače a hněteme 6 minut, dokud se nevytvoří těsto. Dle potřeby přelijte mléko. Někdy mouka váže více vody, jindy méně, proto je důležité nenalít všechno mléko do těsta najednou. Nalijete asi 2/3 předepsaného mléka a potom dle potřeby dolévejte. 3 - Vyhnětané těsto posypeme po povrchu moukou, mísu opět zakryjeme utěrkou a necháme těsto kynout 90 minut, znovu na stejném místě jako kvásek. Připravíme si náplně, jednoduše promícháním předepsaných surovin. Drobenku vytvoříme promícháním změklého másla s předepsanými surovinami a zatím ji vložíme na mrazák. Vykynuté těsto propracujeme a nakrájíme si malé kousky o váze 55 gramů. Stočíme je v dlani do bochánků, které následně dlaní rozmáčkneme na kulatou placku na lehce pomoučněném vále (prkénku). Do prostřed placky dáme dostatek tvarohové náplně a zavineme ji do kulata jako buchtu. Vložíme ji na máslem vymazaný plech nebo pekáč, dlaní lehce zmáčkneme a vytvoříme kulatou placku, ve které uděláme na středu důlek. Do něj vložíme povidlovou náplň. Vdolečky necháme kynout 30 minut na stejném místě jako kvásek a těsto. 4 - Vykynuté vdolečky lehce pomašlujeme rozšlehaným vejcem, vyndáme z mrazáku drobenku a nastrouháme ji na vdolečky. Vdolečky pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 20 minut. Hotové je nechte zcela vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.