hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
  • Snadné

  • 4 a více porcí

  • 90 a více minut

  • Česko

    Střední Morava

  • 490
    Slovácké vdolečky
    slovácké vdolečky (1).JPGslovácké vdolečky (3).JPGslovácké vdolečky (4).JPGslovácké vdolečky (11).JPG
    • slovácké vdolečky (1).JPG
    • slovácké vdolečky (3).JPG
    • slovácké vdolečky (4).JPG
    • slovácké vdolečky (11).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 23.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 23.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si připravíme kvásek. Droždí v zadělávací míse promícháme s cukrem dokud není tekuté. Potom přidáme mléko, vidličkou promícháme a přidáme 2 až 3 lžíce polohrubé mouky a vše promícháme. Kvásek má být řídký, ne však polévkový. Kvásek po povrchu lehce posypeme moukou, mísu zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 50 minut. Ideálním místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Ve hnětači nejprve promícháme všechny sypké suroviny s výjimkou soli. Potom přidáme vykynutý kvásek, vejce a přilijeme cca 200 ml mléka. Začneme hnětat těsto. Když se začne tvořit těsto přidáme na kostičky nakrájené a změklé máslo a sůl. Je důležité dávkovat suroviny přesně tímto způsobem. Máslo a sůl se nesmí dostat do přímého styku s kvasinkami, jinak těsto nevykyne. Mírně zvýšíme rychlost hnětače a hněteme 6 minut, dokud se nevytvoří těsto. Dle potřeby přelijte mléko. Někdy mouka váže více vody, jindy méně, proto je důležité nenalít všechno mléko do těsta najednou. Nalijete asi 2/3 předepsaného mléka a potom dle potřeby dolévejte. 3 - Vyhnětané těsto posypeme po povrchu moukou, mísu opět zakryjeme utěrkou a necháme těsto kynout 90 minut, znovu na stejném místě jako kvásek. Připravíme si náplně, jednoduše promícháním předepsaných surovin. Drobenku vytvoříme promícháním změklého másla s předepsanými surovinami a zatím ji vložíme na mrazák. Vykynuté těsto propracujeme a nakrájíme si malé kousky o váze 55 gramů. Stočíme je v dlani do bochánků, které následně dlaní rozmáčkneme na kulatou placku na lehce pomoučněném vále (prkénku). Do prostřed placky dáme dostatek tvarohové náplně a zavineme ji do kulata jako buchtu. Vložíme ji na máslem vymazaný plech nebo pekáč, dlaní lehce zmáčkneme a vytvoříme kulatou placku, ve které uděláme na středu důlek. Do něj vložíme povidlovou náplň. Vdolečky necháme kynout 30 minut na stejném místě jako kvásek a těsto. 4 - Vykynuté vdolečky lehce pomašlujeme rozšlehaným vejcem, vyndáme z mrazáku drobenku a nastrouháme ji na vdolečky. Vdolečky pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 20 minut. Hotové je nechte zcela vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kvásek







  • Na těsto











  • Na tvarohovou náplň








  • Na povidlovou náplň






  • Na drobenku







  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz