hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    beleše.JPGbeléše (1).JPGbeléše (6).JPG
    • beleše.JPG
    • beléše (1).JPG
    • beléše (6).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červenec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červenec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Rozdrolíme droždí, přidáme cukr a vidličkou mícháme s droždím dokud se droždí nezačne rozpouštět. Přidáme mléko, promícháme a přidáme mouku a znovu promícháme. Kvásek má být řídký né polévkový. Povrch lehce posypeme moukou a necháme na teplém místě 50 minut kynout. Tím místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Do hnětače vložíme mouku, cukr a nakynutý kvásek a přilijeme asi 300 ml mléka. Začneme hnětat těsto na menší rychlost a dle potřeby přiléváme mléko. Když se začne tvořit těsto přidáme špetku soli. Hněteme dále 4 minuty na menší rychlost. Potom lehce zvýšíme rychlost hnětače a vyhněteme těsto, které je vláčné. Hotové těsto necháme 15 minut odpočinout. Potom si odvážíme 60 g kousky těsta, za kterých lehkým tažením vytvoříme spíše kulatější placku, kterou vložíme na plech s pečícím papírem a lehce ji přimáčkneme. Necháme placky kynout 15 minut. Potom je vložíme do trouby předehřáté na 150 stupňů a pečeme je 30 minut. Během pečení beléše jednou otočíme. Hotové beléše pomažeme rozpuštěným sádlem. Necháme je zcela vychladnout a potom je pomažeme tvarohem smíchaným s povidly v poměru 1:1. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kvásek







  • Na těsto








  • Ostatní






  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz