hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    beleše.JPGbeléše (1).JPGbeléše (6).JPG
    • beleše.JPG
    • beléše (1).JPG
    • beléše (6).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Rozdrolíme droždí, přidáme cukr a vidličkou mícháme s droždím dokud se droždí nezačne rozpouštět. Přidáme mléko, promícháme a přidáme mouku a znovu promícháme. Kvásek má být řídký né polévkový. Povrch lehce posypeme moukou a necháme na teplém místě 50 minut kynout. Tím místem je trouba předehřátá na 40 stupňů. 2 - Do hnětače vložíme mouku, cukr a nakynutý kvásek a přilijeme asi 300 ml mléka. Začneme hnětat těsto na menší rychlost a dle potřeby přiléváme mléko. Když se začne tvořit těsto přidáme špetku soli. Hněteme dále 4 minuty na menší rychlost. Potom lehce zvýšíme rychlost hnětače a vyhněteme těsto, které je vláčné. Hotové těsto necháme 15 minut odpočinout. Potom si odvážíme 60 g kousky těsta, za kterých lehkým tažením vytvoříme spíše kulatější placku, kterou vložíme na plech s pečícím papírem a lehce ji přimáčkneme. Necháme placky kynout 15 minut. Potom je vložíme do trouby předehřáté na 150 stupňů a pečeme je 30 minut. Během pečení beléše jednou otočíme. Hotové beléše pomažeme rozpuštěným sádlem. Necháme je zcela vychladnout a potom je pomažeme tvarohem smíchaným s povidly v poměru 1:1. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na kvásek







  • Na těsto








  • Ostatní






  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz