hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    rozinkový chlebíček (3).JPGrozinkový chlebíček (4).JPGrozinkový chlebíček (2).JPGrozinkový chlebíček (9).JPGrozinkový chlebíček (6).JPG
    • rozinkový chlebíček (3).JPG
    • rozinkový chlebíček (4).JPG
    • rozinkový chlebíček (2).JPG
    • rozinkový chlebíček (9).JPG
    • rozinkový chlebíček (6).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Duben 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Duben 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si připravíme kvásek. Droždí rozdrolíme do mísy, přidáme 2 lžíce cukru a promícháváme tak dlouho až je droždí tekuté. Potom přidáme 2 lžíce mléka, promícháme a přidáme 2 - 3 lžíce mouky. Vše důkladně promícháme. Kvásek lehce hladkou moukou a necháme na teplém místě kynout 45 - 50 minut. Suroviny na kvásek s výjimkou droždí nepočítejte k předepsaným surovinám na chlebíček. 2 - V míse promícháme sypké suroviny (tedy cukr a mouku) s výjimkou soli, kterou přidáme naposledy. Pokud by sůl přišla do styku s kvasinkami, těsto by nenakynulo. K sypkým surovinám přidáme kvásek, celá vejce, cukr, citronovou kůru a potupně přiléváme mléko. S mlékem opatrně, každá mouka váže jinak vodu. Hněteme těsto na menší rychlost 5 minut. Když se začne tvořit těsto, můžeme přidat na kostičky nakrájené změklé máslo a sůl, mírně zvýšíme rychlost a hněteme těsto dalších 5 minut. Hotové těsto poprášíme moukou, překryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 90 minut. Pokud máte elektrickou troubu, je tím teplým místem trouba předehřátá na 40 stupňů, uvidíte jak krásně těsto pokyne. Rozinky přelijeme rumem a necháme je v něm namočené. 3 - Vykynuté těsto propracujeme, přidáme rozinky a zahněteme je suroviny do těsta. Těsto vložíme do chlebíčkové formy á 30 cm vymazané máslem a dobře ho rozložíme po délce formy. Necháme 40 minut kynout na teplém místě (už víme kde). Tradiční otázka. Jak poznat že je chlebíček vykynutý ? Lehce zmáčkneme prstem těsto a pokud se rychle vrací do původní polohy, ještě jej nechte kynout. Pokud se vrací pomaleji, bude ok. Pokud se vrací velmi pomalu až vůbec je již překynutý... 4 - Chleba pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 50 - 60 minut. Po deseti minutách stáhněte teplotu na 150 stupňů prostě otevřete dvířka a nechte troubu trochu vyvětrat, chleba již má povrch a základní strukturu hotovou a nespadne). Pokud se chleba začne po stranách lehce odlepovat od hran, je upečený. Každopádně by měl být upečený po uplynutí 60 minut. Po upečení potřete povrch chleba rozpištěným máslem a nechte zcela vychladnoout. Chleb aporcujte nožem na chleba, můžete ho lehce pocukrovat nebo namazat zavařeninou. Chléb je jemné struktury a vynikající chuti. Dobro chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz