hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    rozinkový chlebíček (3).JPGrozinkový chlebíček (4).JPGrozinkový chlebíček (2).JPGrozinkový chlebíček (9).JPGrozinkový chlebíček (6).JPG
    • rozinkový chlebíček (3).JPG
    • rozinkový chlebíček (4).JPG
    • rozinkový chlebíček (2).JPG
    • rozinkový chlebíček (9).JPG
    • rozinkový chlebíček (6).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 22.1. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 22.1. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Nejprve si připravíme kvásek. Droždí rozdrolíme do mísy, přidáme 2 lžíce cukru a promícháváme tak dlouho až je droždí tekuté. Potom přidáme 2 lžíce mléka, promícháme a přidáme 2 - 3 lžíce mouky. Vše důkladně promícháme. Kvásek lehce hladkou moukou a necháme na teplém místě kynout 45 - 50 minut. Suroviny na kvásek s výjimkou droždí nepočítejte k předepsaným surovinám na chlebíček. 2 - V míse promícháme sypké suroviny (tedy cukr a mouku) s výjimkou soli, kterou přidáme naposledy. Pokud by sůl přišla do styku s kvasinkami, těsto by nenakynulo. K sypkým surovinám přidáme kvásek, celá vejce, cukr, citronovou kůru a potupně přiléváme mléko. S mlékem opatrně, každá mouka váže jinak vodu. Hněteme těsto na menší rychlost 5 minut. Když se začne tvořit těsto, můžeme přidat na kostičky nakrájené změklé máslo a sůl, mírně zvýšíme rychlost a hněteme těsto dalších 5 minut. Hotové těsto poprášíme moukou, překryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 90 minut. Pokud máte elektrickou troubu, je tím teplým místem trouba předehřátá na 40 stupňů, uvidíte jak krásně těsto pokyne. Rozinky přelijeme rumem a necháme je v něm namočené. 3 - Vykynuté těsto propracujeme, přidáme rozinky a zahněteme je suroviny do těsta. Těsto vložíme do chlebíčkové formy á 30 cm vymazané máslem a dobře ho rozložíme po délce formy. Necháme 40 minut kynout na teplém místě (už víme kde). Tradiční otázka. Jak poznat že je chlebíček vykynutý ? Lehce zmáčkneme prstem těsto a pokud se rychle vrací do původní polohy, ještě jej nechte kynout. Pokud se vrací pomaleji, bude ok. Pokud se vrací velmi pomalu až vůbec je již překynutý... 4 - Chleba pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 50 - 60 minut. Po deseti minutách stáhněte teplotu na 150 stupňů prostě otevřete dvířka a nechte troubu trochu vyvětrat, chleba již má povrch a základní strukturu hotovou a nespadne). Pokud se chleba začne po stranách lehce odlepovat od hran, je upečený. Každopádně by měl být upečený po uplynutí 60 minut. Po upečení potřete povrch chleba rozpištěným máslem a nechte zcela vychladnoout. Chleb aporcujte nožem na chleba, můžete ho lehce pocukrovat nebo namazat zavařeninou. Chléb je jemné struktury a vynikající chuti. Dobro chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny












    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz