hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    jednocuché a rychlé housky (7).JPGjednocuché a rychlé housky (6).JPGjednocuché a rychlé housky (4).JPGjednocuché a rychlé housky (3).JPGjednocuché a rychlé housky (2).JPG
    • jednocuché a rychlé housky (7).JPG
    • jednocuché a rychlé housky (6).JPG
    • jednocuché a rychlé housky (4).JPG
    • jednocuché a rychlé housky (3).JPG
    • jednocuché a rychlé housky (2).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Červen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Červen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Ve hnětači puštěném na menší rychlost, smícháme rozdrobené droždí a všechny suroviny s výjimkou soli a tuku, opatrně přiléváme mléko, množství mléka se vždy liší dle použité mouky. Když se začne tvořit těsto, přidáme tuk a sůl. Tyto dvě suroviny nesmí přijít do přímého kontaktu s droždím, těsto pak nevykyne. Těsto následně hněteme 5 minut na trochu vyšší rychlost. Těsto po povrchu posypeme mouku, zakryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě 45 minut. Ideální je vyhřát troubu na 40 stupňů a v ní nechat těsto kynout. 2 - Nakynuté těsto propracujeme, nakrájíme na kousky á 50 g a vytvoříme si z nich v dlani kuličky. Ty necháme kynout 15 minut. Z kuliček vyválíme prameny a z nich vytvoříme uzel. Uzel uděláme tak, že ho omotáme okolo ukazováčku a spodní konec provlečeme okem pramenu jako by jsme dělali uzel. Houstičky nechte opět na teplém místě kynout 15 - 20 minut. Poprašte je vodou. Vykynuté housky znovu poprášíme vodou a posypeme kmínem, sezamem či mákem, jak kdo rád. Pokud budete chtít posypat housky solí, budete potřebovat takovou, která má větší krystalky, klasická kuchyňská na to vhodná není. Po upečení housky opět poprášíme vodou. Nechte houstičky vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny










    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz