Postup
1 - Nejdříve si připravíme kvásek. Droždí rozdrolíme, přidáme 2 lžíce cukru a vidličkou mícháme droždí a cukr dokud droždí není tekuté. Potom přidáme 2 lžíce mléka a 3 až 5 lžic mouky. Kvásek musí být řídký, ale ne polévkový. Povrch kvásku posypeme trochou mouky a necháme kynout 50 minut. Suroviny na kvásek s výjimkou droždí neodbíráme z celkového množství předepsaných surovin. 2 - Ve hnětači promícháme všechny sypké suroviny a citronovou kůru s výjimkou soli. Přidáme k promíchaným sypkým surovinám kvásek, vejce, mléko, šťávu z citronu a hněteme přibližně 2 minuty. Když se začne tvořit těsto, přidáme nastrouhané máslo a špetku soli. Tuk a sůl nesmí přijít do kontaktu s kvasinkami. Těsto pak nevykyne. Když přidáme máslo hněteme na menší rychlost 3 minuty. Potom rychlost mírně zvýšíme (pokud máme tužší těsto, přidáme trochu mléka, pokud řídké, přidáme trochu mouky) a hněteme další 3 minuty. Hotové těsto opět po povrchu lehce pomoučníme a necháme kynout 90 minut. Z předepsaných surovin si připravte náplně. 3 - Vykynuté těsto propracujeme a odvážíme si 60 g kousky (můžete si samozřejmě zvolit váhu, podle toho, jak velké chete koláče mít), z nich vytvarujeme v dlani kuličky, které necháme na plechu a pečícím papíru nakynout 30 - 35 minut. Potom si vezmeme skleničku, která má odpovídající dno a šířku a tlačíme koláče. Když koláč dotlačujete, lehce skleničkou pohněte do stran. Koláče ihned plníme náplní aby se nezvedlo dno dříve než vytlačíme poslední. Koláče pomašlujeme rozšlehaným vejcem. Obvykle je to tak, že než natlačíte, naplníte a namažete poslední plech, je ten první již vykynutý a můžete ho strčit do trouby. Pokud by jste za pomoci ostatních naplnili a vytvořili koláče rychle, nechte je ještě 20 - 25 minut kynout než je vložíte do trouby. 4 - Koláče pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů 18 minut. Nechte je zcela vychladnout a podávejte. Krásně Vám provoní celou místnost. Dobrou chuť.