Postup
1 - Nejprve si vytvoříme kvásek. V míse rozdrolíme droždí, přidáme 2 lžíce cukru a vidličkou propracováváme dokud droždí není řídké. Přidáme 2 lžíce mléka a 3 lžíce mouky. Kvásek má být řídký, ale ne jako polévka. Povrch kvásku posypeme moukou a necháme na teplém místě kynout 50 minut. Cukr do kvásku je navíc - neberte ho z předepsaného do těsta. 2 - Vykynuté těsto propracujeme a rozdělíme na dva pláty, které si válečkem vyválíme do požadované velikosti. Spodní plát posypeme nasekanými mandlemi, na ně poklademe na tenké plátky nastrouhaná jablka a povrch posypeme cukrem smíchaným se skořicí. Položte na vrch druhý plát těsta a po krajích těsto spojte. Horní plát pomašlujeme rozšlehaným vejcem a posypeme drobenkou. 3 - Pečeme v troubě předehřáté na 150 stupňů 30 - 35 minut. Nechte vychladnout a naporcujte. Dobrou chuť.