hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    francouzské tyčky (5).JPGfrancouzské tyčky (4).JPG
    • francouzské tyčky (5).JPG
    • francouzské tyčky (4).JPG
    • 0
    • Změnit měsíc

      Říjen 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Říjen 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Ve šlehači šleháme máslo, cukr a žloutky do pěny na nejvyšší rychlost 10 minut. Potom přidáme šťávu z citronu, mouku a mléko. Vše dále šleháme ještě 5 minut. 2 - Do pekáče vložíme pečící papír a na něj rozetřeme těsto, na cca 0,5 - 0,7 cm výšky- tedy odhadem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu poté zašleháme cukr, šťávu z citronu a v sekáčku nasekané vlašské ořechy. Sníh rozetřeme na těsto a pekáč vložíme do trouby předehřáté na 150 stupňů. Pečeme na tuto teplotu 15 minut, poté teplotu zvýšíme na 175 stupňů a pečeme ještě 10 minut. Nechte moučník zcela vychladnout a poté podávejte tuto úžasnou pochoutku. Chutná skvěle k čaji nebo kávě. Dobrou chuť.

    Surovin v seznamu

    Suroviny

  • Na těsto









  • Na ořechový sníh









  • Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz