Postup
1 - V míse smícháme všechny předepsané suroviny na těsto, máslo nastrouháme, lépe se pak zpracovává. Těsto necháme 30 minut odpočinout v lednici. 2 - Rebarboru oloupeme. Není to složité, lehce si nařízněte rebarboru na začátku a stáhněte slupku. Rebarboru nakrájejte na menší kostičky. 3 - Pekáč nebo formu na koláč vymažte pečlivě máslem a rozložte na něj těsto. Vložte do trouby předehřáté na 175 stupňů a pečte 7 minut. Mezitím si ze špetky soli a bílků vyšlehejte tuhý sníh, do kterého následně přišlehejte cukr a mandle. Vyndejte předpečený plát z trouby a rozložte na něj nakrájenou rebarborou, kterou posypte předepsaným cukrem a rovnoměrně navrchu rozetřete sníh. Vložte pekáč zpět do trouby a pečte ještě 7 minut. Hotovo. Nechte koláč zcela vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.